Kerken op Ansichtkaarten.

Achtergrond.

Binnen de Hervormde Gemeente te 's-Gravenzande is er een kerkarchief aanwezig. Hierin worden allerlei kerkelijke documenten uit de rijke historie van de kerkelijke gemeente bewaard en beheerd .

In de loop van 2010 zijn 4 album's met daarin ruim 720 ansichtkaarten, met daarop verschillende kerken in Nederland, geschonken aan het archief. Deze verzameling werd door sommige mensen zo mooi en waardevol gevonden dat het idee geopperd werd om deze voor het grootte publiek toegankelijk te maken. Dit is gedaan door middel van het opzetten van deze website met daarin al de ansichtkaarten uit deze verzameling gerangschikt per provincie.

Voor meer informatie en of opmerking over het getoonde matriaal kunt u zich wenden tot de archivaris.

Bijgewerkt:

16-11-2010